Strona 1 z 1
PCSX2
Napisano 15 październik 2009 - 17:20
Jak pewnie nie wiecie emulacja ps2 stoi juz na bardzo wysokim poziomie, wystarczy miec 2 rdzeniowego proca taktowanego na ponad 3ghz i srednia karte graficzna by z maksymalna płynnoscia i bez wiekszych błędow ( bardzo duzo gier nie ma juz w ogole bledow, jakies 90% biblioteki gier mozna skonczyc od początku do końca ) można było grać w hity z ps2.
Oficjalna strone emulatora
Najnowsza oficjalna stabilna beta razem z pluginami
Najnowszy DirectX wymagany przez emulator
jako plugin graficzny polecam GSDX, ale tylko na viscie lub 7 bo obsługuje dx10 i taki sposob renderowania jest poprostu szybszy i bardziej dokladny.
Oficjalna strone emulatora
Najnowsza oficjalna stabilna beta razem z pluginami
Najnowszy DirectX wymagany przez emulator
jako plugin graficzny polecam GSDX, ale tylko na viscie lub 7 bo obsługuje dx10 i taki sposob renderowania jest poprostu szybszy i bardziej dokladny.
Napisano 21 październik 2009 - 01:52
Pozwolilem sobie wrzuci pare moich screenshotó z emulatora z kilku fajnych gierek
Link do galerii
a tutaj mozecie zobaczyc kilka filmikow z najlepszego RPGa na ps2, ktore nagralem frapsem
Link do galerii
a tutaj mozecie zobaczyc kilka filmikow z najlepszego RPGa na ps2, ktore nagralem frapsem
Napisano 21 październik 2009 - 12:36
w emulacji trzeba miec kosiorny procesor, karta graficzna wystarczy srednia, ty niestety to i to masz potwornie slabe
, gry pewnie ci się odpalą ale nie ma szans na to zeby miec dobry fps
Ale mozesz sprobowac, mozliwe ze jakies bijatyki 2d albo strategiczne 2d RPGi ci pojda.
do plynnej gry w większą część gier w natywnej rozdzielczosci zalecany jest 3ghz c2d albo PII lub cokolwiek mocniejszego, + jakas karta graficzna co ma conajmniej 6k punktow w 3dmarku 06
Aha i emulator wykorzystuje tylko 2 rdzenie, wiec lepiej miec 2x3ghz niz 4x2.6ghz
chyba ze te 4x2.6ghz to core i5
do plynnej gry w większą część gier w natywnej rozdzielczosci zalecany jest 3ghz c2d albo PII lub cokolwiek mocniejszego, + jakas karta graficzna co ma conajmniej 6k punktow w 3dmarku 06
Aha i emulator wykorzystuje tylko 2 rdzenie, wiec lepiej miec 2x3ghz niz 4x2.6ghz
Napisano 24 październik 2009 - 23:13
Witam wszystkich na forum.Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Jak ktoś chce to mogę podesłać mu mój PCSX2 skonfigurowany specjalnie do Predatora:Concrete Jungle a takze do innych gier.W PCJ jak w i innych grach wyciagam pelne 60fps! Gran Turismo 4 takze full speed.Predator Concrete Jungle jestem juz w misjii La Famiglia(chyba tak).Tak wiec jak nie posiadasz PS2 a chcesz pograc w PCJ to jestem do uslug.
Jak ktoś chce to mogę podesłać mu mój PCSX2 skonfigurowany specjalnie do Predatora:Concrete Jungle a takze do innych gier.W PCJ jak w i innych grach wyciagam pelne 60fps! Gran Turismo 4 takze full speed.Predator Concrete Jungle jestem juz w misjii La Famiglia(chyba tak).Tak wiec jak nie posiadasz PS2 a chcesz pograc w PCJ to jestem do uslug.
Napisano 25 październik 2009 - 13:40
Nie ma "uniwersalnego konfigu", każda gra może dzialać inaczej i trzeba emulator skonfigurowac adekwatnie do gry, pozatym "defaultowe" ustawienia jakie mamy po zainstalowaniu emulatora są najbardziej "uniwersalne" jakie mogą być.
Pozatym to ze on wyciaga 60 fps w GT4 nie znaczy ze yaguar tez bedzie tyle wyciągał, zależy duzo od hardware jakim sie dysponuje.
Pozatym to ze on wyciaga 60 fps w GT4 nie znaczy ze yaguar tez bedzie tyle wyciągał, zależy duzo od hardware jakim sie dysponuje.
Strona 1 z 1

Do góry