Grasz.org - z nami wiesz, w co grasz!: Predators - pierwsze wrażenia - Grasz.org - z nami wiesz, w co grasz!

Skocz do zawartości

Predators - pierwsze wrażenia

#1 Użytkownik jest zalogowany   neoXs 

• Redaktor naczelny
  • Wyświetl blog
  • Grupa Zarząd
  • Postów 9172
  • Rejestracja śro, 07 kwi 10
  • LocationTu i tam ;)

Napisano 16 lipiec 2010 - 02:08

W tym temacie niech się wypowie każdy kto widział powyższy film. Dzielcie się opiniami, uwagami oraz spostrzeżeniami... Czy warto wybrać się na seans?
The enemy of your enemy is your friend....
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   yaji 

• Profesjonalista
  • Grupa Moderators
  • Postów 975
  • Rejestracja wto, 11 maj 10

Napisano 16 lipiec 2010 - 13:46

Ja już byłem, wygląda to tak:

Spoiler

Intel Pentium DC E6500 « Gigabyte GA-P35-DS3L « Geil 4x1GB DDR2 800Mhz CL4 « HIS Radeon HD4850 512MB « WD 3200AAKS 320GB « Creative SoundBlaster X-Fi ExtremeGamer « WSH 303 Hi Fi
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Young_Predator 

• Wędrowiec
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 70
  • Rejestracja pią, 13 lis 09
  • LocationSzczecin

Napisano 16 lipiec 2010 - 19:16

CO do drugiego punktu na minus to opowiadasz głupoty bo to nie był czarny predator,czarny predator to ten co walczył z "pianistą", ten z zębatą maską (i nie chodzi tu o tego co wyglądał jakby miał zęby słonia)

Użytkownik Young_Predator edytował ten post 16 lipiec 2010 - 19:17

Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   yaji 

• Profesjonalista
  • Grupa Moderators
  • Postów 975

Napisano 16 lipiec 2010 - 19:22

Nie nie,

Spoiler

Intel Pentium DC E6500 « Gigabyte GA-P35-DS3L « Geil 4x1GB DDR2 800Mhz CL4 « HIS Radeon HD4850 512MB « WD 3200AAKS 320GB « Creative SoundBlaster X-Fi ExtremeGamer « WSH 303 Hi Fi
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Saijn Oun 

• Wędrowiec
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 111
  • Rejestracja pon, 14 cze 10
  • LocationBłękitna Planeta

Napisano 16 lipiec 2010 - 20:19

moje wrażenia ??? :dancing_banana_v2: świetnie sie bawiłem oglądając ten film!!! :Banana1: dla normalnego śmiertelnika to udany film ale dla fana uniwersum może to być ciut nie dociągnięte ,ale co tu nie gra to wam nie zdradze :D

milo ze zachowali niektóre utwory z predator1 przez co lepiej się wczułem w ten klimat .Mimo to ten film z pierwsza częścią łączy bardzo wiele i jakby sie przypatrzeć to jakby inna wersja pierwszej części . Film sie oglądało fajne ludzi było ze 20 i tylko jedna sytuacja była jak ktoś wybuchł śmiechem gdy SPOILER predzio urwał głowę temu facetowi w pomarańczowej koszuli SPOILER Bohaterowie przypadli mi do gustu a szczególnie isabell i royce (dziewczyna nie dość ze ładna to jeszcze z
Sayeret Matkal :D a royce emmm nie wiem tak jakoś go lubię :) a tak ogólnie to się bardzo ucieszyłem gdy SPOILER isabell i royce przeżyli SPOILER chociaż wcześniej bylem za wyrznięciem wszystkich....
Milo tez ze znów zobaczyłem SPOILER współprace predzia z człowiekiem SPOILER lecz mniej niż np w avp1

Jak coś to ja ten film polecam wszystkim choć pewnie większość ludzi z tego forum i tak go obejrzy :af:
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Wolf 

• Trubadur
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 610
  • Rejestracja pon, 08 lut 10
  • LocationWarszawa

Napisano 16 lipiec 2010 - 20:30

Ok byłem zobaczyłem oceniłem i teraz pisze....

Co do filmu to zgodze sie Yajiem...Kopia jedynki lepsza od 2 i AvP,AvPR ale gorsza od Pierwszej częsic Predatora.
Zdziwiło mnie to że Antal tak mało sam wymyślił...mam tu na myśli
Spoiler

Spoiler

Film mi się spodobał na 100% kupie wersję na DvD...a zakończenie mówi że Antal chce zrobić kontynuację...lub że jest ona planowana.

Edit Literówka i błąd.

Użytkownik Wolf edytował ten post 16 lipiec 2010 - 20:43

Wolf
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Young_Predator 

• Wędrowiec
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 70
  • LocationSzczecin

Napisano 16 lipiec 2010 - 21:03

Yaji no to w takim razie zwracam honor...predatorski oczywiście :D
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   !MiSzCzU! 

• Redaktor
  • Wyświetl blog
  • Grupa Redakcja
  • Postów 3138
  • LocationZawoja

Napisano 16 lipiec 2010 - 21:19

Myślę że nie ma sensu ukrywać spoilerów bo każdy kto tu wchodzi musi się liczyć że się na nie natknie ;P.

Film mnie pozytywnie zaskoczył ;), pamiętacie jak zgadywaliśmy kto pierwszy zginie? Mimo że nie trafiłem (stawiałem na murzyna tego z chyba Sierra Leone) i mimo że nie zginął pierwszy to poległ drugi xD.

Poza tym spodobał mi się główny bohater, myślałem że będzie to koleś który wszystkim będzie pomagał i będzie chciał rządzić i kierować "oddziałem" a tak nie było, wydaje mi się że Royce miał swoich towarzyszy głeboko w du... i tylko Isabelle go interesowała i to wiadomo dlaczego ;).

Cytat

Film sie oglądało fajne ludzi było ze 20 i tylko jedna sytuacja była jak ktoś wybuchł śmiechem gdy SPOILER predzio urwał głowę temu facetowi w pomarańczowej koszuli

Gdzie byłeś w kinie? Mój kumpel się z tego śmiał xD, może byliśmy na tym samy seansie albo po prostu ta scena jest śmieszna dla większej ilości ludzi z pewnymi odchyłami od normy (psychicznej oczywiście) xD.
"Wszystko należy upraszczać na ile to możliwe, ale nie bardziej" (Einstein)
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Wolf 

• Trubadur
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 610
  • LocationWarszawa

Napisano 16 lipiec 2010 - 21:21

http://www.filmweb.p...o+komiks-62937#

ehhhh no to sie trochę zawiodłem....Ja chce film nie komiks.... :angry:
Wolf
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Wolf 

• Trubadur
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 610
  • LocationWarszawa

Napisano 16 lipiec 2010 - 21:25

Gdzie byłeś w kinie? Mój kumpel się z tego śmiał xD, może byliśmy na tym samy seansie albo po prostu ta scena jest śmieszna dla większej ilości ludzi z pewnymi odchyłami od normy (psychicznej oczywiście) xD.

Ja byłem w Multikinie na Głębockiej[Warszawa]...:P Seans był od 15:50... :rolleyes:
Wolf
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   !MiSzCzU! 

• Redaktor
  • Wyświetl blog
  • Grupa Redakcja
  • Postów 3138
  • LocationZawoja

Napisano 16 lipiec 2010 - 21:33

To pytanie było raczej do Saijn Oun'a xD.

Cytat

ehhhh no to sie trochę zawiodłem....Ja chce film nie komiks....

Dobre i to, strasznie mnie ciekawi jak Royce i Isabelle wydostali się z tej planety, jeżeli w ogóle się wydostali, komiks kupię tylko gdzie?
Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Saijn Oun 

• Wędrowiec
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 111
  • Rejestracja pon, 14 cze 10
  • LocationBłękitna Planeta

Napisano 16 lipiec 2010 - 21:35

Wyświetl postUżytkownik !MiSzCzU! dnia 16 lipiec 2010 - 22:19 napisał

. i tylko Isabelle go interesowała i to wiadomo dlaczego ;).

Nie tylko jemu !!! :lol: pod koniec widać nieco czułości i jak ja znajduje otrutą

a ja bylem w łodzi: Cinema city ,manufaktura na 13;30
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   !MiSzCzU! 

• Redaktor
  • Wyświetl blog
  • Grupa Redakcja
  • Postów 3138
  • LocationZawoja

Napisano 16 lipiec 2010 - 21:37

Ehh to nie ten sam seans, ja w Krakowie o 14.45, widocznie ta scena jest zabawna dla pewnych osób xD.

Dobry był tekst tego skazańca, "Ale masz zaj.... tyłek" - czy coś w tym stylu xD.

A co powiecie o Nikolai'u? Jak dla mnie super postać, ruski siłacz ze specnazu, no i ten jego zaj... akcent xD.
Dołączona grafika
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   yaji 

• Profesjonalista
  • Grupa Moderators
  • Postów 975

Napisano 16 lipiec 2010 - 21:43

Jedna rzecz która może jeszcze razić, to pewna niekonsekwencja. Pierwszy Pred pada od wybuchu granatu. Drugi od kilku ciosów mieczem. Aby ubić trzeciego "wystarczyło" przyrypać mu kilko granatami, spałować jakąś maczugą (gdzieś kilkadziesiąt uderzeń), postrzelić z karabinu snajperskiego no i na koniec zmasakrować go siekierą przy okazji obcinając mu głowę... No ogólnie zakończenie mi się podobało, fest mocno odwoływało się do tego z pierwszej części (masa ognia, główny bohater uwalony w błocie), ale jednak to trochę razi...

No i "lekarz"...tego typa w ogóle nie powinno być. Tereiro powinien za to dłużej pożyć :P

Ale najlepszy w filmie był bas. Przy każdym wybuchu mi pod nogami drżało :D

Cytat

A co powiecie o Nikolai'u? Jak dla mnie super postać, ruski siłacz ze specnazu, no i ten jego zaj... akcent xD.

Moim zdaniem był trochę zbyt uczuciowy jak na gościa ze specnazu.

A jak wam się podobał "Morfeusz" ? :P Z jednej strony miał jakiś wpływ na fabułę, poinformował ekipę o najważniejszych rzeczach, fajne miał ubranko itp. Z drugiej strony pożył jakieś 15 minut... Podobnie go potraktowali jak Tereiro ;p W zasadzie film mógł trwać z 2 godziny, więcej by było czasu na rozwinięcie postaci.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Zilla 

• Profesjonalista
  • Wyświetl blog
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 969

Napisano 16 lipiec 2010 - 22:07

Wyświetl postUżytkownik Wolf dnia 16 lipiec 2010 - 21:21 napisał

http://www.filmweb.p...o+komiks-62937#

ehhhh no to sie trochę zawiodłem....Ja chce film nie komiks.... :angry:

Wolf, ten komiks to w polsce czy nie?
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Young_Predator 

• Wędrowiec
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 70
  • LocationSzczecin

Napisano 16 lipiec 2010 - 22:41

Wyświetl postUżytkownik yaji dnia 16 lipiec 2010 - 22:43 napisał

Jedna rzecz która może jeszcze razić, to pewna niekonsekwencja. Pierwszy Pred pada od wybuchu granatu. Drugi od kilku ciosów mieczem. Aby ubić trzeciego "wystarczyło" przyrypać mu kilko granatami, spałować jakąś maczugą (gdzieś kilkadziesiąt uderzeń), postrzelić z karabinu snajperskiego no i na koniec zmasakrować go siekierą przy okazji obcinając mu głowę... No ogólnie zakończenie mi się podobało, fest mocno odwoływało się do tego z pierwszej części (masa ognia, główny bohater uwalony w błocie), ale jednak to trochę razi...

No i "lekarz"...tego typa w ogóle nie powinno być. Tereiro powinien za to dłużej pożyć :P

Ale najlepszy w filmie był bas. Przy każdym wybuchu mi pod nogami drżało :D

Moim zdaniem był trochę zbyt uczuciowy jak na gościa ze specnazu.

A jak wam się podobał "Morfeusz" ? :P Z jednej strony miał jakiś wpływ na fabułę, poinformował ekipę o najważniejszych rzeczach, fajne miał ubranko itp. Z drugiej strony pożył jakieś 15 minut... Podobnie go potraktowali jak Tereiro ;p W zasadzie film mógł trwać z 2 godziny, więcej by było czasu na rozwinięcie postaci.

Zgadzam sie jeśli chodzi o porównanie drugiego preda z trzecim ale pierwszy nie zginoł od granatu tylko z tego co pamiętam była to mina claymore albo c4 (nie wyglądało jak granat i miało ogromną siłe rażenia,przeciez musieli uciec przed wybuchem na powierzchnie )

Użytkownik Young_Predator edytował ten post 16 lipiec 2010 - 22:41

Dołączona grafika
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Wolf 

• Trubadur
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 610
  • LocationWarszawa

Napisano 17 lipiec 2010 - 00:31

Szukałem go w Polsce i go nie ma....więc jeżeli się nim interesujesz to ....:

http://www.tfaw.com/...equel)___363865
Wolf
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Zilla 

• Profesjonalista
  • Wyświetl blog
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 969

Napisano 17 lipiec 2010 - 08:31

Wyświetl postUżytkownik Wolf dnia 17 lipiec 2010 - 00:31 napisał

Szukałem go w Polsce i go nie ma....więc jeżeli się nim interesujesz to ....:

http://www.tfaw.com/...equel)___363865

teraz to już mnie nie stać na sprowadzenie do polski sobie różnych rzeczy.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   !MiSzCzU! 

• Redaktor
  • Wyświetl blog
  • Grupa Redakcja
  • Postów 3138
  • LocationZawoja

Napisano 17 lipiec 2010 - 08:42

Cytat

Zgadzam sie jeśli chodzi o porównanie drugiego preda z trzecim ale pierwszy nie zginął od granatu tylko z tego co pamiętam była to mina claymore albo c4 (nie wyglądało jak granat i miało ogromną siłe rażenia,przeciez musieli uciec przed wybuchem na powierzchnie )

To chyba był granat, tylko że rusek miał ich na sobie sporą ilość i może dlatego wybuch był aż tak potężny, tak mi się wydaje.
Dołączona grafika
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Adorianu 

• Zwiadowca
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 356
  • Rejestracja śro, 17 mar 10
  • LocationToruń

Napisano 17 lipiec 2010 - 11:19

Witam wszystkich :D,ja dziś ide na film na 13:30 dobrze że nie czytałem waszych spojlerów ;p,po filmie podziele się opinią :)
Dołączona grafika
0

• (7 stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »